День Соборності у ліцеї ім. Богуна

День Соборності у ліцеї ім. Богуна

Сьогодні ми відзначаємо День Соборності України!
22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної незалежності, свідченням самовизначення нашого народу та становленням політичної нації. Офіційно День Соборності України відзначаємо з 1999 року.

Ми мали честь бути учасниками на заходу до Дня Соборності та Свободи України "Славетні дати історії України", проведеному для курсантів Київського військового училища імені Івана Богуна. У події також брали участь голова Громадської організації "Центр мілітарної історії", історик Василь Павлов, дослідник історії Армії Української Народної Республіки Андрій Ковальов, членкиня Київського товариства політв'язнів та репресованих Наталія Столяренко, а також Парох Церкви Святого Миколая на Аскольдовій Могилі - Отець Ігор. Разом ми обговорювали нагальні питання історії України, зокрема приділили багато уваги дослідженню Дня Соборності.

Від нас бібліотека училища отримала 100 книжок в рамках програми "Військо читає". Серед них історичні та світоглядні книги Нашого Формату, мотиваційна література, вартісні класичні та сучасні художні романи. Радіємо, що нова військова еліта зростає під опікою ерудованих представників нації! 

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає