1-й механізований батальйон 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців отримав майже 600 книг у рамках програми «Військо читає»

1-й механізований батальйон 72-ї ОМБР ім. Чорних Запорожців отримав майже 600 книг у рамках програми «Військо читає»

Шлях підрозділу на російсько-українській війні розпочався у березні 2014 року, коли батальйон вивантажився у Розівці Запорізької області і своїм ходом зайшов у район бойових дій.

Перший бій з російськими найманцями батальйон прийняв в районі Сніжного у червні 2014 року.

У Луганській області під Червонопартизанським батальйон поніс першу втрату, коли керованою ракетою ворог влучив в БМП.

У серпні 2014 року батальйон опинився відрізаним від постачання боєприпасами та продуктами. Була навіть така ситуація, коли припаси скидали з літака.

Коли стояли 10 км від Росії і братушкі валили ствольною артилерією. Клали дуже точно. І коли все закінчилося вийти звідти можливо було або в гробах, або шукати спосіб зберегти життя особового складу. І командир прийняв рішення вийти через російський кордон коридором. Росіяни дали перейти на свою сторону, поставили наметовий табір а потім скликали прес-конференцію для іноземних журналістів, щоб показати що росіяни «друзі» і ніби не є стороною збройного конфлікту. Саме те привернення уваги іноземних ЗМІ і спасло батальйон.

Далі підрозділ брав участь у боях під Червонопартизанським. З осені 14-го і дотепер - Волноваха, Миколаївка, Новотроїцьке, Авдіївська промзона, Світлодарська дуга, Авдіївський напрямок.

Перші загиблі у 14-му році... А більшість полеглих  - в Авдіївській промзоні. Знакова втрата - заступник комбата Андрій Кизило, позивний «Орел». На його честь назвали відбиту у противника позицію «Алмаз-2», яку перейменували в позицію «Орел». Там на позиції стоїть пам’ятний знак Андрію Кизилу. Командиром бригади було прийнято рішення установити в Авдіївці, біля Промзони, Меморіал пам’яті загиблих в боях під Авдіївкою.

Біда в тому, що на Сході практично немає українського контенту. Російське телебачення можна впіймати дуже просто, примітивно з’єднавши дві виделки. А щоб упіймати сигнал українських каналів військовослужбовці витрачають зо 3 тисячі власних гривень на одну точку.

Тому на Сході не вистачає, як чистої води, українського: телебачення, книг.

До основного переліку книг, які ми відправили нашим військовим, додали також 63 книги, які зібрали під час акції, проведеної на Книжковому Арсеналі, коли відвідувачі стенду видавництва Наш Формат купували книги та ставили на них особисті підписи і екслібрис «Військо Читає». Подаровані благодійниками книги складалися у символічні ящики з-під б/к для відправки на передову.

Військовослужбовці 1-го батальйону з непідробною радістю прийняли подарунок від ГО «Реформація». Одразу стали обирати книги, які хочуть взяти прочитати. Як нам сказали, воїни були приємно вражені змістовністю і переліком подарованої літератури. Книги відвезли і тим хлопцям, які несуть службу на передовій.

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає