ГЛУХІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ “БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА”

ГЛУХІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ-ІНТЕРНАТ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ “БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА”

25 лютого о 14.30 відбулась урочиста передача книг Глухівському ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою в межах проєкту "Бібліотека Сержанта" за підтримки Українського культурного фонду та видавництва "Наш Формат".

 

Стан бібліотек навчальних закладів, які готують військових, аж ніяк не відповідає задачам формування нової професійної еліти української армії. Громадська організація «Реформація» в межах проєкту «Бібліотека Сержанта» планує наповнити бібліотеки військових навчальних закладів актуальною літературою. За підтримки Українського Культурного Фонду та видавництва “Наш Формат” до квітня 2021 року 7 ВНЗ отримають книги. 

 

«Проєкт «Бібліотека Сержанта» був започаткований на початку 2020 року, а перша така література була відправлена у Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут за кошти благодійників», —  зазначила  координаторка проєкту Антоніна Артамонова.

 

Фонди бібліотеки Глухівського ліцею-інтернату поповняться 750 примірниками книг від різних видавництв. Це професійна, мотиваційна, психологічна, художня література. Курсанти зможуть познайомитись з блискучими прикладами військових стратегій та детальніше розглянути історичний досвід країн-учасниць військових конфліктів, надихнутись величними біографіями героїв минувшини, розібратись у процесах та тенденціях, що відбуваються у сучасному світі, а також навчитись розуміти психологію ворога та будувати взаємини в колективі. 

 

«Це високоякісні зразки літератури, яку ми шукали в усіх куточках України. Обов’язкова умова — матеріал повинен бути викладений лише українською мовою. Дуже багато там вартісних книжок, читаючи які, людина фактично отримує ще одну освіту», —  пояснила Антоніна Артамонова.

 

Також у стінах ліцею відбулася зустріч курсантів з ветераном АТО Олександром Чубом та фронтменом гурту «Мандри» Сергієм Фоменком. Сергій «Фома» Фоменко - український співак, гітарист, композитор і автор пісень, фронтмен українського фолк-рок-гурту «Мандри», багато займається благодійністю. Олександр Чуб - ветеран АТО, доброволець ДУК, один з героїв фільму Леоніда Кантера «Добровольці Божої Чоти», учасник «Ігор Нескорених», ініціатор створення та головний інструктор дитячого табору «Строкаті Єноти». 

 

Під час зустрічі Олександр та Сергій поділилися своїм творчим та бойовим досвідом й змотивували курсантів ставити великі цілі, більше читати та займатись саморозвитком.

 

«Найцінніша річ, яку людина може отримати зараз, - це знання. Знання роблять її сильною, мудрою і впевненою під час прийняття рішень, а це неабияк важливо у професії військового», - впевнений Сергій Фоменко. 

 

“Бібліотека Сержанта” - проєкт ГО “Реформація”, що має на меті забезпечити військові навчальні заклади України (ВНЗ) світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. По 2–3 примірники із запланованих 300 найменувань книг від різних видавництв України отримають 26 ВНЗ. 

Більше фото з передачі книг можна переглянути у Галереї

 

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає