Кам’янець-Подільський ліцей отримав понад 700 книг в рамках проєкту «Бібліотека Сержанта»

Кам’янець-Подільський ліцей отримав понад 700 книг в рамках проєкту «Бібліотека Сержанта»

31 березня об 11.00 відбулась урочиста передача книг Кам’янець-Подільському ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою в межах проєкту «Бібліотека Сержанта», за підтримки УКФ та видавництва «Наш Формат».

Отримання інформації формаційним впливом, вони мають формувати власну критичну думку. ГО «Реформація» в межах уже існуючого проекту «Бібліотека Сержанта» разом з УКФ наповнить 7 бібліотек військових навчальних закладів актуальною літературою. «ГО «Реформація» звернулась до УКФ з відповідним проєктом і перемогла у конкурсі, отримавши фінансування на 80% від необхідного з державного бюджету. У минулому році наповнити бібліотеки двох військових ВНЗ вдалося завдяки внескам небайдужих українців», - пояснює координаторка проєкту Антоніна Артамонова.

Одна бібліотека – це 250 найменувань книг від різних видавців, кожної по три примірники. Це професійна, мотиваційна, психологічна, художня література. Курсанти навчаться розуміти психологію ворога, опанують військову стратегію і тактику, ознайомляться з історичним досвідом країн-учасниць військових конфліктів,  дізнаються про важливі факти біографій військових героїв минувшини й сучасності, а також підвищать загальний рівень знань з суспільнознавчих дисциплін.

«Ми хочемо, щоб з ліцеїстів та курсантів виросла майбутня військова еліта України», - наголосила Антоніна Артамонова.

Також у стінах ліцею відбулася зустріч курсантів з музикантом, колишнім фронтменом гурту «Тартак» Олександром Положинським та ветераном АТО, письменником, психотрапевтом Валерієм Чоботарем. Ці люди є справжніми адептами читання, тому надихали курсантів не тільки розповідями про бойовий та творчий досвід, але й змогли переконати в тому, що читання якісної літератури важливо для саморозвитку та побудови успішної кар’єри.

«Читання розвиває критичне мислення і мову, а вміння добре говорити є однією з передумов кар’єрного зростання», - підкреслив Олександр Положинський.

«Читання - це не тільки про підвищення професійного рівня, але й, якщо тема книжки цікавить читача, відпочинок і певна форма психотерапії, яку я, зокрема, рекомендую у своїй практиці», - додав Валерій Чоботар.

«Бібліотека Сержанта» - проєкт ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військові навчальні заклади України (ВНЗ) світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. По 2–3 примірники із запланованих 300 найменувань книг від різних видавництв України отримають 26 ВНЗ. 

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає