Книги з "Бібліотеки ОТГ" отримала в подарунок Феодосіївська сільська рада Обухівського району

Книги з "Бібліотеки ОТГ" отримала в подарунок Феодосіївська сільська рада Обухівського району

Громадська організація «Реформація» у рамках програми «Бібліотека ОТГ» подарувала книги Феодосіївській сільській раді Обухівського району Київської області.

Днями об’єднана територіальна громада провела семінар, учасниками якого стали: директори шкіл, заступники директорів, вчителі української мови та літератури, історії, захисту Вітчизни, керівники закладів культури та бібліотекарі Феодосіївської громади (с.Іванковичі, с.Лісники, с.Хотів, с.Ходосівка, с.Круглик, с.Кременище, с.Рославичі, с.Гвоздів).

Мирослава Вертюк, співробітниця Хотівського центру культури, презентувала подаровані ГО «Реформація» книги видавництва «Наш Формат» . Зокрема, пані Мирослава сказала:

- Захід, який ми сьогодні організували, присвячений річниці від дня народження Левка Лук’яненка. Ми намагаємося рухатися, розвиваючи його ідеї розбудови України. Відкриваємо ми сьогоднішню подію з презентації проєкту «Бібліотека ОТГ», спільного проєкту ГО «Реформація» та видавництва «Наш Формат». Це проєкт з наповнення книгами бібліотек об’єднаних територіальних громад, де невеликий відсоток вартості книг оплачує благодійник, а решту – Громадська організація «Реформація». Це нова, сучасна література на різноманітну тематику. Крім того, ГО «Реформація» у партнерстві з видавництвом «Наш Формат» здійснюють проєкти з наповнення книгами бібліотек військових частин та військових навчальних закладів. Проєкти мають назву «Військо Читає» та «Бібліотека Сержанта».

Дякуємо місцевим спонсорам за те, що вони долучилися до придбання цих книг для нашої громади. Але найскладніше – попереду: як зробити так, щоб ці книги читали!

Тому ми запросили сьогодні до нас засновника видавництва «Наш Формат» Владислава Кириченка, аби він надихнув нас на роботу з читачами.

 - Завданнями спільноти української «Реформації» є просвітництво і боротьба з деградацією суспільної моралі,- звернувся до присутніх Владислав Володимирович. – А книгу ми вважаємо основним інструментом, наріжним каменем процесу цієї боротьби. Виходячи зі своїх завдань, ми започаткували кілька книжкових проєктів. Тому що, на жаль, зараз Україна входить в число країн, де читають найменше. Якщо ж нація менше читає, то, відповідно, відбувається регресія суспільства.

ГО «Реформація» у числі інших проєктів,  створила проєкт «Бібліотека ОТГ», за умовами  для перших п’яти учасників якого місцеві благодійники вносять 20%, (а далі наступні десять – 30%,  усі інші - 40%), від суми вартості книг, решту суми вартості книг оплачує ГО «Реформація».

 

Владислав Кириченко розповів про книги, які отримала громада, коротко зупинився на деяких з них. Подякував місцевій громаді за небайдужість.

– Я вам дуже вдячний. Читайте книжки! – закликав Владислав Кириченко.

Ну а далі – пошук форм роботи з читачами, залучення ширшого кола читачів, пробудження інтересу до книг, щоб якомога більша кількість мешканців територіальної громади отримала доступ до отриманої книгозбірки.

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає