«Книжка - необхідний інструмент розвитку особистості офіцера»

«Книжка - необхідний інструмент розвитку особистості офіцера»

Відповідальність за оборону держави, захист її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності покладена на Збройні Сили. Сучасний стан бібліотек військових частин не відповідає вимогам формування відповідних етичних, інтелектуальних та моральних установок, виховання патріотичної свідомості офіцерів ЗС України. ГО Реформація в межах проєкту «Військо читає» планує безкоштовно наповнити книгами, які сприятимуть самовдосконаленню та навчанню, бібліотеки військових частин ЗС України. Міністерство оборони України вирішило офіційно підтримати цей проєкт.

2 лютого в приміщенні Міністерства оборони України відбувся брифінг, на якому ГО Реформація представила проєкт «Військо читає». Учасниками брифінгу стали Антон М., представник групи цивільно-військового співробітництва Командування Сил спеціальних операцій України, та Владислав Кириченко, голова ГО Реформація.

У межах проєкту команда ГО Реформація вже співпрацює з Командуванням ССО та спільно з керівництвом військових частин відібрала та підготувала до передачі книги кільком частинам ССО.

У лютому 2021 року книги надійшли до 7 підрозділів Сил спеціальних операцій ЗС України. До кінця 2021 року планується передати 50000 книг військовим частинам України.

29 січня 2021 року Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут отримав понад 600 книжок.

Під час брифінгу голова ГО Реформація Владислав Кириченко розповів, що переконало його розпочати цей амбітний проєкт:

«У 2014 році мене вразив стан бібліотек військових частин. Чого там тільки не було: від мемуарів Леніна до спогадів маршала Жукова. І зовсім нічого з сучасної літератури. Потрібно було оновлювати фонди військових бібліотек. Тому ми вирішили підставити державі плече».

Також однією з причин ініціювати проєкт «Військо читає» став рівень самосвідомості сучасних захисників України.

«Нове покоління українських військовослужбовців розуміє, що книжка - необхідний інструмент розвитку особистості офіцера», — наголошує він.

«Військо читає» - проєкт ГО Реформація, що має на меті забезпечити військовослужбовців актуальною, якісною, сучасною світоглядною літературою та популяризувати читання як вид дозвілля в ЗС України. Загалом в рамках проєкту планується поповнити бібліотеки ЗС України десятками тисяч книг. 

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає