Командир однієї з бригад: "Військові мають потребу у читанні книг"

Командир однієї з бригад: "Військові мають потребу у читанні книг"

2 березня 2022 року «Реформація» планувала провести захід у розташуванні 72-ї бригади у Білій Церкві. Планувалося подарувати бригаді кілька сотень книг в рамках програми «Військо Читає».
23 лютого ми узгоджували деталі щодо проведення цікавого заходу. На підтримку програми «Військо Читає» з нами до бригади мали приїхати Михайло Іллєнко, відомий український режисер, який створив такі картини як «Толока», «Той, хто пройшов крізь вогонь» та низку інших картин, та актор театру та кіно, виконавець ролей у фільмах Михайла Іллєнка, активний громадський діяч, поет, виконавець власних пісень Дмитро Лінартович.
У бригаді дуже чекали на цю зустріч, дуже чекали книги видавництва Наш Формат, адже за час існування проєкту, слава про якість книг, які ми даруємо військовим, вже досить поширилася в українському війську.
Та настав ранок 24-го лютого….
Героїчна 72-га бригада імені Чорних Запорожців стала на захист Київщини від російських окупантів.
Члени ГО «Реформація» взяли до рук зброю і стали до лав ТРО.
Та вже через півтора місяці ми стали отримувати запити від військових про книги.

Чесно, не очікували. Звісно, «Реформація» в партнерстві з видавництвом Наш Формат за цей час стала видавати спеціальну літературу, яка б допомогла ЗСУ у боротьбі, стала б такими необхідними навчальними посібниками, яких, на наше переконання, потребувало військо. Започаткували видання книг: «Невідкладна військова хірургія», "Тактика легкої піхоти для малих підрозділів" Крістофера Е. Ларсена., "Мініпосібник з оборони міст у сучасних умовах" Джона Спенсера.

Але військові, крім посібників, висловили бажання отримати книги за програмою «Військо Читає». Тобто, літературу на різноманітну тематику видавництва Наш Формат.
«Розумієте,- казали нам, - книги для нас зараз – це підтримка і психологічне розвантаження. Крім того, у військових частинах працюють фахівці політологи, історики, які випускають інформаційні бюлетені, проводять інформаційно-психологічну роботу з військовослужбовцями. Та й загалом – у людей є потреба в читанні! »

Так у квітні ми вперше від початку широкомасштабної війни передали книги в рамках програми «Військо Читає» для військових підрозділів в одній із областей України.

І провели разом з тим захід для військовослужбовців. Дмитро Лінартович, який на ту пору вже був у лавах ТРО і отримав кілька днів відпустки, радо погодився приїхати і підтримати військових і наш проєкт «Військо Читає».

Розмовляли про війну, роль книг у формуванні світогляду, спілкувалися, слухали пісні.

Командири висловили величезну вдячність ГО «Реформація» за нашу важливу роботу для війська. Наші проєкти, як виявляється, дуже на часі.

Адже книги – це також зброя!

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає