ЛІЦЕЙ "ПАТРІОТ" У ЕСХАРІ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ “БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА”

ЛІЦЕЙ "ПАТРІОТ" У ЕСХАРІ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ “БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА”

19 лютого о 12.00 відбулась урочиста передача книг Ліцею "Патріот" у Есхарі в межах проєкту «Бібліотека Сержанта» за підтримки Українського культурного фонду та видавництва «Наш Формат».

Стан бібліотек навчальних закладів, які готують військових, аж ніяк не відповідає задачам формування нової професійної еліти української армії. Громадська організація «Реформація» в межах проєкту «Бібліотека Сержанта» планує наповнити бібліотеки військових навчальних закладів актуальною літературою. За підтримки Українського Культурного Фонду та видавництва «Наш Формат» до квітня 2021 року 7 ВНЗ отримають книги. 

«Український народ з 2014 року відчув важливість української армії, війська. Ніхто нас не захистить, як наш військовий. Тому треба дбати про його дух, інтелектуальне наповнення, формувати його патріотичний світогляд, щоб він чітко розумів, кого він захищає», - наголошує координаторка проєкту Антоніна Артамонова.

Фонд бібліотеки ліцею поповнились 750 примірниками книг від різних видавництв. Це професійна, мотиваційна, психологічна, художня література. Курсанти зможуть познайомитись з блискучими прикладами військових стратегій та детальніше розглянути історичний досвід країн-учасниць військових конфліктів, надихнутись величними біографіями героїв минувшини, розібратись у процесах та тенденціях, що відбуваються у сучасному світі, а також навчитись розуміти психологію ворога та будувати взаємини в колективі. 

Також у стінах ліцею відбулась зустріч курсантів з ветераном АТО, письменником Дмитром Вербичем. Дмитро є автором книги “Точка неповернення”, що вийшла у видавництві “Наш Формат”, невтомним мандрівником та пошукачем пригод, а також фанатом читання. Під час зустрічі автор не тільки розповів про свій бойовий та письменницький досвід, а й мав змогу змотивувати курсантів ставити великі цілі, більше читати та пізнавати світ, подорожуючи.

«Критичне мислення та ерудиція для військового - найважливіші речі. Читати треба, щоб розуміти психологію воїна і окреслити власну мотивацію», - впевнений Дмитро Вербич.

“Бібліотека Сержанта” - проєкт ГО “Реформація”, що має на меті забезпечити військові навчальні заклади України (ВНЗ) світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. По 2–3 примірники із запланованих 300 найменувань книг від різних видавництв України отримають 26 ВНЗ. У червні 2020 року 

 

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає