Наказ 140 - чому цей документ важливий для війська?

Наказ 140 - чому цей документ важливий для війська?
Наказ 140 "Про тимчасовий порядок оформлення тактичних (бойових) документів" зібрав чи не найбільше передзамовлень за весь час друку Реформацією статутів та посібників для ЗСУ.
Чому цей документ є таким важливим, та в чому його користь?
Відповіді на ці питання ми пошукали серед військових. Тож цитуємо вам Олександра Сосницького, який захищає нашу країну в лавах ЗСУ.
 
"Наказ 140 "Тимчасовий порядок оформлення тактичних (бойових) документів" ставить проміжну крапку і регламентує процес, в тому числі й адаптуючи його до аналогічних вимог наших партнерів з НАТО.
Щоб було зрозуміло, я спрощу це визначення - це єдині вимоги до порядку оформлення робочих карт, схем і інших архіважливих для управління військами і боєм документів.
Повірте мені на слово, що це - не про "штабну бюрократію" і не про "воювати на картах".
Ми зараз в дуже і дуже не штабних умовах, а потреба в зрозумілій, єдиній мові від рівня командира відділення і до комбата та вище - надзвичайно гостра. Це - наочне планування сил і засобів, практичне цілевказання і орієнтири, взаємодія в районі оборони і з сусідами, зрозумілі й розгорнуті дані про противника й багато іншого.
"Сучасніші" засоби типу електронних карт? Є, звичайно. Практикуємо? Звичайно!
Та графічні документи мають ряд унікальних властивостей, і, очевидно, переживуть ще кілька світових війн.
В певних питаннях я - дуже практична людина, в деяких - це просто вибір. Як солдат, я оберу те, що дозволить мені здобути перевагу над ворогом. Замість додаткового шеврона я придбаю чи задоначу на книжку типу "140 Наказу". Бо саме інтелектом, здатністю вчитися, гнучкістю набору тактик ми б‘ємо ворога, а не мільйонами тонн заліза, як вони."
 
Дякуємо, Олександре, за ваш коментар! 
І продовжуємо збір коштів на Наказ 140. Задонатити можна за цим посиланням.
Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає