Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат взяв участь в проекті «БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА»

Прикарпатський військово-спортивний ліцей-інтернат взяв участь в проекті «БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА»

30 березня о 13.00 відбулась урочиста передача книг Прикарпатському військово-спортивному ліцею-інтернату в межах проєкту «Бібліотека Сержанта», за підтримки УКФ та видавництва «Наш Формат».

Отримання інформації виключно з телевізора та інтернету створює простір для маніпуляцій. Особливо для майбутніх військових неприпустимо бути під чужорідним інформаційним впливом, вони мають формувати власну критичну думку. ГО «Реформація» в межах уже існуючого проекту «Бібліотека Сержанта» разом з УКФ наповнить 7 бібліотек військових навчальних закладів актуальною літературою. 

«Проєкт був організований в 2020 році. Він покликаний наповнити бібліотеки усіх військових навчальних закладів різного рівня акредитації в Україні найкращими зразками літератури: світової і української. Завдяки грантовій підтримці Українського культурного фонду, видавництва «Наш Формат» та низки українських видавництв ми змогли закупити для всіх 7 ліцеїв по 250 найменувань книг, по 3 екземпляри кожної», - пояснює координаторка проєкту Антоніна Артамонова.

Одна бібліотека включає в себе 750 примірників професійної, мотиваційної, психологічної, художньої літератури. Курсанти навчаться розуміти психологію ворога, опанують військову стратегію і тактику, ознайомляться з історичним досвідом країн-учасниць військових конфліктів,  дізнаються про важливі факти біографій військових героїв минувшини й сучасності, а також підвищать загальний рівень знань з суспільнознавчих дисциплін.

«Треба дбати не лише про матеріальне та технічне оснащення війська, але й про бойовий дух військового, його інтелектуальне наповнення, формувати його патріотичний світогляд, щоб він розумів, кого він захищає», - переконана Антоніна Артамонова.

Також у стінах ліцею відбулась зустріч курсантів з музикантом, колишнім фронтменом гурту «Тартак» Олександром Положинським та ветераном АТО, письменником, психотерапевтом Валерієм Чоботарем. Ці люди - знані поціновувачі читання, тому змогли надихнути курсантів не тільки розповідями про бойовий та творчий досвід, але й переконали в тому, що читання якісної літератури важливо для саморозвитку та побудови успішної кар’єри.

«Що я роблю після фронту? Я отримую дві освіти. Основний вид моє діяльності - робота психотерапевтом, я відповідаю за психологічний супровід команди поранених ветеранів. Крім того, займаюсь психологічною реабілітацією. Одна з найголовніших причин, чому я почав цим займатись, - це книжки», - розповів Валерій Чоботар.

«Багато книжок з «Бібліотека Сержанта» я маю, і читав, і люблю. Наприклад, спогади Скоропадського. Найсумніше в них те, що ніби читаєш про 1917 рік, а таке враження, що читаєш про сьогодення. Або мемуари Генрі Форда. Завжди всім рекомендую цю книгу», - поділився Олександр Положинський.

«Бібліотека Сержанта» - проєкт ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військові навчальні заклади України (ВНЗ) світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. По 2–3 примірники із запланованих 300 найменувань книг від різних видавництв України отримають 26 ВНЗ. 

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає