"У мене таке відчуття, що я перебуваю у Вест-Пойнті!"

"У мене таке відчуття, що я перебуваю у Вест-Пойнті!"

Національна академія сухопутних військ у Львові - один з найстаріших військових навчальних закладів в Україні, що має велику історію. В її стінах навчалося чимало відомих визначних історичних постатей. В Академії навчалися новітні Герої України, ветерани російсько-української війни. Тут навчається майбутня військова еліта України.

Зустріли нас надзвичайно тепло. Заступник начальника академії з навчальної роботи Олексій Красюк представив присутнім, які зібралися в актовій залі, проєкт "Військо Читає", відзначив важливість для армії таких проєктів, та від імені керіництва навчального закладу подякував усім, завдяки кому стало можливим отримати таке солідне поповнення книжкового фонду бібліотеки Академії.

Підтримує наш проєкт давній друг "Реформації", український військовий історик, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ Андрій Харук. Звертаючись до курсантів, він підкреслив:

- Книга - це знаряддя ваших локальних перемог, з яких складеться велика перемога нашої Армії!

У підтримку проєкту та важливості читання виступив Олексій Олексюк - ветеран російсько-української війни, громадський діяч та волонтер:

- Читання дає можливість навчитися критично мислити, аби не виникало питань на кшталт "какая разніца?". Без читання немає розвитку. Хочу запропонувати вам, - звернувся Олексій до курсантів, - обрати з подарованих вам книг кілька, і на наступній зустрічі обговорити прочитане, поділитися думками. Ініціюю створити такий собі читацький клуб.

До речі, міська влада Львова, не залишилась осторонь події з передачі книг Академії. Директорка Департаменту розвитку Львівської міськради Наталя Бунда , яка була присутня на заході, сказала:

- Дякуємо "Реформації" за програму виховання військової еліти України!

Захід відбувався настільки атмосферно, що Голова Громадської організації "Реформація" Влад Кириченко не приховував свого захоплення:

- У мене таке відчуття, що я перебуваю у Вест-Пойнті!

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає