ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА"

ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКИЙ ЛІЦЕЙ ОТРИМАВ ПАРТІЮ СВІТОГЛЯДНОЇ ЛІТЕРАТУРИ В МЕЖАХ ПРОЄКТУ "БІБЛІОТЕКА СЕРЖАНТА"

04 березня о 13.00 відбулась урочиста передача книг Військово-морському ліцею імені віцеадмірала В.Безкоровайного в межах проєкту "Бібліотека Сержанта" за підтримки Українського культурного фонду та видавництва "Наш Формат".

Бібліотеки військових навчальних закладів мають бідні та застарілі фонди, переважно укомплектовані радянською книжковою продукцією. Тому ГО «Реформація» створила проєкт «Бібліотека Сержанта», який спрямований на поповнення бібліотек військових навчальних закладів сучасними зразками інтелектуальної прози га корисною науково-популярною літературою. За підтримки Українського Культурного Фонду та видавництва “Наш Формат” до квітня 2021 року 7 ВНЗ отримають книги. 

«Вважаємо, що можемо виростити суспільство тільки тоді, коли почнемо з освіти молодого покоління, коли навчимо людей думати, читати, займатись самоосвітою, критично мислити. Чому вирішили почати з військових навчальних закладів? Тому, що саме військо становить еліту не лише України, а будь-якої нації. Хочемо, щоб наші захисники мали не лише гарний вишкіл, а й були інтелектуально підковані», — впевнена координаторка проєкту Антоніна Артамонова.

Книги з військової стратегії та тактики, історичні розвідки та твори з політології, мемуари і біографії світових лідерів, твори ветеранів українсько-російської війни, актуальну психологічну літературу відібрала робоча група ГО “Реформація”. 

«Звісно, ми не могли запропонувати військовим ВНЗ будь-що. Хотілось, аби книги сприяли самоосвіті. Тому звернулися до авторитетних літераторів, політиків, військових з проханням скласти список книг, рекомендованих молоді для читання. Потім із отриманого переліку близько місяця обирали найкраще. Так у «Бібліотеці Сержанта» з’явилося 300 найменувань, з яких 250 ліцей отримав у трьох примірниках», - пояснює Антоніна Артамонова.

Також у стінах ліцею відбулась зустріч курсантів з фронтменом гурту «Мандри» Сергієм Фоменком. Сергій «Фома» Фоменко - український співак, гітарист, композитор і автор пісень; фронтмен та лід-вокаліст українського фолк-рок-гурту «Мандри», Народний артист України. Сергій активно підтримує різноманітні благодійні проекти в Україні, виступає на численних благодійних концертах. 

«Фома» — справжній фанат читання. Він розповів ліцеїстам про деякі з подарованих книг, а також зазначив, що вибір і тематика дозволять кожному знайти те, що йому до душі.

«Радий долучитися до проєкту і мрію мати таку бібліотеку в себе. Гадаю, до старості 250 книг мені б вистачило», — жартує Сергій Фоменко.

«Бібліотека Сержанта» - проєкт ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військові навчальні заклади України (ВНЗ) світоглядною, професійною, мотиваційною, сучасною літературою. По 2–3 примірники із запланованих 300 найменувань книг від різних видавництв України отримають 26 ВНЗ.

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає