The collection of books "Army reads" has been replenished with the Library of the Academy of the National Guard of Ukraine

The collection of books "Army reads" has been replenished with the Library of the Academy of the National Guard of Ukraine

Громадська організація «Реформація» в рамках проєкту «Військо Читає» передала до Академії Нацгвардії 1240 примірників художньо-публіцистичної літератури. Проєкт «Військо Читає» впроваджується виключно за кошти благодійних внесків небайдужих українців.

Презентація книг відбулась в науково-технічній бібліотеці Академії та приурочена до початку нового навчального року.

Курсанти ознайомилися з сучасною, світоглядною та мотиваційною літературою, творами з військової стратегії, економіки, художньою військовою прозою та репортажами, а також світоглядними працями Френсіса Фукуями, Насіма Ніколаса Талеба, Адама Сміта, Макса Вебера та інших відомих творців.

- Сьогодні ми знайомимо курсантів Академії з сучасною літературою, яку нам безкоштовно передала громадська організація  «Реформація». Всі книжки на державній мові і зміст саме такий, яким зараз цікавиться молодь. У вільний час всі гвардійці можуть ознайомитися з цією літературою і пізнати для себе щось нове. Один екземпляр буде знаходитись в бібліотеці Академії, а ще по одному екземпляру розподілимо по світлицям факультетів, а також по місцям несення служби, - зазначив заступник начальника навчально-методичного центру – начальник навчального відділу полковник Андрій Горбунов. - Загалом проєкт «Військо Читає» є дуже корисним для військовослужбовців. Він надає можливість гвардійцям прочитати сотні світоглядних та професійних книжок. Адже на формування світогляду військових впливають книги, які створюють свідоме ставлення до світу в цілому, до суспільства, Батьківщини та народу. Хочу подякувати за таку ініціативу та висловити сподівання на подальшу співпрацю.

На думку курсантки гуманітарного факультету Аліни Матющенко, книжки насамперед впливають на розвиток особистості, а сучасна література мотивує до пізнання нового, що дійсно важливо для майбутніх офіцерів.

- Завдяки цим книжкам ми зможемо ознайомитись з блискучими прикладами військових стратегій, розібратись у процесах та тенденціях, що відбуваються в сучасному світі, - розповідає курсантка.

За матеріалами Відділу міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ

Comments
No comments yet
Leave your comment
Name and Surname*
Please rate this news:
Email
Enter your comment*
Please rate this news:
Charity contribution Books for the army
The Army Reads