Одразу 7 військових підрозділів Львівщини отримали в подарунок книги за програмою "Військо Читає"

Одразу 7 військових підрозділів Львівщини отримали в подарунок книги за програмою "Військо Читає"

Учора у Львові Громадська організація "Реформація" разом з партнером видавництвом "Наш Формат" у Будинку офіцерів провели презентацію проєкту «Військо Читає» для представників військових частин, бібліотекарів, завідувачів клубами військових частин, курсантів, в частини яких були подаровані книги.

Книги, загальною кількістю понад 3000 екземплярів, отримали:
80-та бригада десантно-штурмових військ;

полк зв'язку Повітряного Командування "Захід";

1-ша радіотехнічна бригада Повітряного Командування "Захід";

Миротворча місія Яворівського полігону;

шпиталь Державної прикордонної служби;

військово-медичний клінічний центр Західного регіону Збройних Сил України;

58-й Будинок офіцерів міста Львова.

Підтримати нашу програму "Військо Читає" прийшли Тарас Гривул - заступник начальника Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут; полковник Петро Черник - кандидат політичних наук, доцент, учасник миротворчих місій; Олексій Олексюк - ветеран російсько-української війни, громадський діяч.

Голова ГО "Реформація" Владислав Кириченко розповів про програму "Військо Читає", про мету програми:

-  На жаль, донині більшість військових бібліотек мали на полицях стару радянську літературу на кшталт оповідей про Маршала Жукова. Ми ж хочемо виправити цю ситуацію, – сказав Владислав Кириченко.

Цікавим був виступ Олексія Олексюка, який розповів про власний досвід війни, про захоплення книгами, про книги, які справили на нього особливе враження і спонукали до розвитку, дали сили після демобілізації знайти свій шлях у мирному житті.

Цікавою присутнім була світоглядна лекція полковника Петра Черника про важливість вміти орієнтуватися у сучасному інформаційному просторі, про гібридну війну, поділився власною методикою читання книг:

- В час коли цифрова революція торкнулась практично кожної сфери суспільного буття вміння читати звичайну книжку набуває ознак мистецтва, - наголосив пан полковник.

Тарас Гривул подякував ГО "Реформація" за книжкову збірку, яку ліцей імені Героїв Крут отримав найпершим серед військових навчальних закладів ще минулого літа. 

Сказав, що подаровані книги користуються популярністю у ліцеїстів, вони активно читають.

- Військовий має постійно вчитися, бо саме від цього залежиться те, чи виживе він на війні. Ніколи не зупиняйтеся і постійно навчайтеся, задля покращення самого себе, - закликав Тарас Гривул.

На зустріч прийшли військовослужбовці 80-ї бригади ДШВ. Було помітно, що почуте  їх зацікавило. 

А представник командування 80-ї бригади ДШВ вручила подячну грамоту ГО "Реформація".

 

 

Ми вдячні керівництву Будинку офіцерів за підтримку в проведенні заходу.
Окрема подяка Вірі Миколаївні - завідувачці бібліотекою Будинку офіцерів. Дякуємо за активну допомогу, за небайдужість, за неймовірну енергію! Відчувається відданість своїй справі. Дякуємо за популяризацію книг серед військовослужбовців, підтримку бібліотекарів військових частин і постійну роботу з пошуку можливостей оновлення бібліотечних фондів бібліотек військових частин львівського гарнізону.

Нагадаємо, що «Військо Читає» - один з просвітницьких проєктів ГО «Реформація», що має на меті забезпечити військовослужбовців актуальною, якісною, сучасною світоглядною літературою та популяризувати читання як вид дозвілля в Українському Війську. До кінця 2021 року в рамках проєкту планується довести кількість книг, поставлених в ЗСУ та військових учбових закладів до 50 000. Наразі в межах проєкту «Військо Читає» книги отримали 30 військових частин та військових навчальних закладів.

Фотоматеріали

Коментарі
Поки немає коментарів
Залиште свій коментар
Прізвище та ім'я*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Email
Введіть коментар*
Будь ласка, оцініть цю новину:
Благодійний внесок Книжки для ЗСУ
Військо читає